Ben je als ouders bezorgd of is de CB-arts niet tevreden?

Afb meisje 2 jaarHet kan nu eenmaal dat je kind problemen heeft bij de geboorte, of al met een beperking geboren wordt, of je merkt in de loop van de tijd dat er iets aan de hand is, of  de CB arts twijfelt over de ontwikkeling. Als ouders zoek je dan hulp, en zekerheid. Deze hulp kan de kinderfysiotherapeute je bieden door jou te leren richten op wat jij je kind kan leren. Want je bent ouders met je kind, het groeit met jou op. Je kind heeft jou nodig als de dingen lastiger gaan dan normaal het geval is. Jij bent er bijna altijd en daar voelt je kindje zich het veiligst bij .

Maar hoe doe je dat dan? Hoe leer je jou kind met beperkingen, zijn nieuwe vaardigheden aan?  Door in hele kleine stapjes, met zijn eigen speelgoed op zijn eigen manier,  in zijn eigen huis heel vaak samen met zijn ouders de oefeningen te herhalen. Zo kun je als ouder ouder zijn en echt iets betekenen voor je kind.

Soms beginnen de adviezen al in de wieg, of zelfs al in het ziekenhuis, over hoe je je baby kunt uitlokken zijn nek en hals spieren sterker te maken en zijn hoofdje in de middenlijn te houden.

Als je baby tot de risicobaby’s behoort dan kan de kinderfysiotherapeute al vanaf de eerste week  aan huis of zelfs in het ziekenhuis komen. Al snel zal je merken dat kleine beetjes helpen en dat je veel kan betekenen voor je kind.

Twijfelt u of kinderfysiotherapie geschikt is voor uw kind, maak dan gebruik van de kosteloze Skype afspraak. Contactinformatie vindt u onder aan elke pagina.